Bert Schuiling
Hoofdweg 63
9697 NB Blijham
T. 06 13 26 56 86
info@albertusparket.nl
Media

bedrijfsfilm albertus parket

Voor meer media klik hier >>

Parket leggen

Albertus Parket is de ervaren specialist in het leveren en het leggen van parket. Wanneer u een prachtig nieuwe vloer voor uw woning heeft aangekocht bij Albertus Parket, kunt u ons tevens inschakelen voor het leggen van de nieuwe vloer. Wij kunnen parket vakkundig voor u leggen en met behulp van geavanceerde hulpmiddelen is hoogwaardige kwaliteit bij het leggen van het parket gegarandeerd. Daarbij wordt ouderwets vakmanschap gecombineerd met nieuwe ideeën en technieken.

Massief parket leggen

Massief parket leggen begint bij het aanbrengen van de lijm op de ondervloer, waarop de verschillende parketdelen worden gelegd. Vervolgens worden de parketdelen vastgenageld en nageklopt, zodat de delen zich goed hechten met de lijm op de ondergrond. De volgende stap is het schuren van de vloer en de schuurstof die hierbij vrijkomt, wordt gebruikt als vulmiddel om de spijkergaatjes te stoppen. Vervolgens wordt de vloer nogmaals geschuurd en gezogen, waarna de olie of lak wordt aangebracht. Bij het lakken worden er drie laklagen aangebracht. Dit gebeurd middels een roller. Bij het aanbrengen van een olielaag wordt de olie diep in de vloer gewreven met een boenmachine voor optimaal resultaat. Na het inwrijven wordt de overtollige olie verwijderd en wordt de vloer nog eenmaal geboend. Nu kan de laatste stap voor de nieuwe vloer worden verwezenlijkt: het aanbrengen van de plinten.

Zwevend parket leggen

Bij samengestelde vloeren wordt het parket veelal zwevend gelegd. Voor extra stabiliteit kunnen de veer en de groef worden verlijmd en verder wordt de vloer los op de ondervloer gelegd. Samengestelde vloeren zijn daarom eenvoudig zelf te leggen en zijn daardoor goedkoper in aanschaf.

Werkwijze van leggen afhankelijk van de gewenste vloer

Afhankelijk van de gewenste vloer verschilt de werkwijze van het leggen. Bijpassend aan de vloer die u heeft aangeschaft, bieden wij een passende werkwijze zodat u van vakkundig resultaat bent verzekerd. Albertus Parket biedt u zekerheid dat uw vloer perfect wordt gelegd.

Bel mij terug
Nieuws / Actueel